5 jun 2009

Arriba la pel·lícula Home "La llar", salvem el planeta


El film ecologista "Home" s'estrenarà a 126 països, a TV, cinema i internet

La pel lícula "Home", dirigida per Yann Arthus-Bertrand i produïda per Luc Besson, un senyal d'alerta sobre la salut del planeta, s'estrena aquest cap de setmana simultàniament en 126 països en grans pantalles a l'aire lliure, cinemes, Internet, televisió i DVD.

Coincidint amb la celebració del Dia Internacional del Medi Ambient, s'espera que milions d'espectadors vagin als peus de la Torre Eiffel a París, a Central Park a Nova York, a Trafalgar Square a Londres i altres punts del planeta on es projectarà el film en grans pantalles en espais oberts.

La iniciativa, que compta amb el suport del grup de luxe PPR, no té ànim de lucre, ja que no té drets d'autor en cap tipus de format, des de la sala de cinema als canals oberts.

YouTube i Google tindran les versions de la pel lícula en anglès, alemany, espanyol i francès i des de primera hora del matí estarà disponible a la pàgina http://www.home-2009.com/fr.

Més d'un centenar de televisions a tot el món emetran el film, entre les quals destaca l'àrab Al-Yasir, gràcies a la qual, "Home" es podrà veure també a tots els països àrabs, ja que s'encarrega de la traducció.

Dues-centes sales de cinema només a França emetran en sessió única el film, seguits en alguns casos de debats amb professionals de l'ecologia, i els DVD es posaran a la venda al preu simbòlic de 4,99 euros (7 dòlars).

A més, 20.000 còpies seran distribuïdes de manera gratuïta per a que s'emetin en els col legis i el documental es projectarà a les presons.

Dos anys de rodatge a 54 països i 500 hores de pel lícula, per a l'elaboració d'un documental que durant dues hores no pretén oferir una resposta al problema, sinó que mostra la situació del planeta per a que després cadascú aporti la seva solució.

En aquest sentit, el director del film, el fotògraf Yann Arthus-Bertrand, va assenyalar en la presentació de "Home" que el seu objectiu era "convèncer" als ciutadans de la necessitat i la possibilitat d'actuar, per evitar que l'home acabi destruint la vida del planeta.

Inspirada en "Una veritat incòmoda", l'ex candidat presidencial nord-americà Al Gore, els darrers quinze minuts de la pel lícula suggereixen algunes pistes, mai solucions prefabricades, perquè, cadascú ha de trobar la seva forma d'actuar i hi haurà "6.000 milions de maneres" d' fer-ho, va explicar el director.

D'aquí la importància que per l'artista de 63 anys té el fet que sigui gratuïta, el que "garanteix que el film sigui vist pel màxim nombre de persones al món", va apuntar.

"Home" està rodada enterament des de l'aire, en helicòpter, avió, globus, o des de dalt de torres i torrasses, com "La Terra vista des del cel" (1994) l'anterior film del fotògraf, en el qual, amb el patrocini de la UNESCO, va realitzar un "inventari" dels més bells paratges del planeta.

"Home" té un pressupost de 12 milions d'euros (16,9 milions de dòlars), dels quals deu milions (14,1 milions) han estat aportats per PPR, el president, François-Henri Pinault, es va sentir "molt, molt orgullós "per haver finançat una pel lícula que" deixa sense alè ", provoca les llàgrimes en alguns moments, però al final" se surt veritablement optimista ".

Entre les personalitats del món de la cultura que s'han sumat al projecte de Yann Arthus-Bertrand, destaquen l'actriu nord-americà Glenn Close, qui ha posat la veu en la versió anglesa, així com la mexicana Salma Hayek, esposa de Pinault, a la hispana, i l'actor francès Jacques Gamblin, a la dedicada a francòfons.

Pel que fa als informes, el director va reconèixer haver inspirat molt en el treball de l'analista mediambiental nord-americà Lester Brown i va comptar amb la col laboració de Isabelle Delannoy, veritable guionista dels films del fotògraf, amb el que fa set anys que treballa.

El que es vol ressaltar en "Home", explica Arthus-Bertrand a la pàgina d'Internet de la cinta, "no és el 50% de bosc que ha desaparegut, sinó el 50% que queda", doncs avui "l'important és que som sis mil milions d'intel ligències "amb capacitat d'acció per canviar les coses.